Életünk a vírussal és a vírus után

MI és a HCV

MI és a HCV

3. havi kontroll

2016. január 22. - C.HepaTitis

Elérkezett a várt 3. havi kontroll vizsgálat napja. Január 21-én csütörtök reggel 7 órakor már a vérvétel előtt figyelt John.

DOKIval a vérvétel után tudtunk beszélni, amikor is megvizsgálta Johnt és természetesen a központi kérdés megint a fogyás volt. Sajnos tavaly óta nem sikerült egy grammtól sem megszabadulni, makacsul tartja magát a 104 kg. DOKI elmondása szerint John 2x15 kilós szatyrot cipelget magával nap mint nap, ami nemcsak a májnak, hanem az izületeinek, szívének, lábainak sem jó. Persze az ember ezt tudja, ésszel felfogja, de egyszerűen képtelenek vagyunk tenni ellene. Egész pontosan a lustaság eluralkodott rajtunk, hiányzik a rendszeres mozgás és természetesen a mértékletesség az étkezésben. Könnyű lenne a karácsonyra, az ünnepekre fogni ezt, de nálunk ennek nem volt nagyobb jelentősége étkezés tekintetében, mint a normál hétköznapok.

Kijelenthetem, hogy egyedül mi tehetünk arról, hogy nem fogyott le, nem mozogtunk, és jókat ettünk.

DOKI mondta, hogy a máj zsírosodása, a zsírmáj ugyanolyan gyilkos dolog, mintha a vírus dédelgetnénk továbbra is.

Na de megvan a megoldás, a mozgásra kitaláltuk az úszást és a sétát, valamint az étkezési mizériánkra is pont kerül jövőhét kedden. Ugyanis akkor találkozunk a kórház dietetikusával, akinek minden információt átadtak Johnról és személyre szabott diétát illetve tanácsokat fog tarsolyunkba belepakolni. Megírom most az őszintét, hogy nagyon várom a találkozót:)

A vérvétel eredményéért reggel mentem és már fel is vezettem a táblázatunkba.

Pontosan látható, hogy az eredmények javuló tendenciát mutatnak, ami alacsony az szépen lassan kúszik felfele, ami magas az pedig csökken. A májenzimek tökéletesek. Vírusvizsgálat 2016. március 10-én lesz, és addig még megyünk fibroscanre és hasi UH-ra is. 

Johnnak mostanában, ahogy elindult a fűtési szezon egyre többet vérzik az orra, melynek következménye látszik a hemoglobin számon, némi csökkenés figyelhető meg. J. nővértől kaptam egy jó tanácsot, hogy vegyek sima, színtelen vazelint és kenjük be vele az orrát. Hát én vettem, John meg majd jól bekenegeti. A hálóban a párásítást megy ezerrel, de hát ez mégsem elég úgy tűnik a nyálkahártyánknak.

A táblázatot alább olvashatjátok: ve_rve_tel_3_havi_kontroll.jpg

Mivel már január közepén járunk - szinte versenyt futok az idővel - hamar eltelik a február és megyünk a többi vizsgálatra. 

Kedden jelentkezem a dietetikus ajánlásaival, addig is kitartás, éljen a májunk!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amihepank.blog.hu/api/trackback/id/tr18301760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása