Életünk a vírussal és a vírus után

MI és a HCV

MI és a HCV

Gondolatok

2015. július 08. - C.HepaTitis

John nem alkoholista, nem ivott mértéktelenül. Nem volt vérátömlesztése, nincs tetkója, nincs piercingje.

Tehát honnan kapta a vírust? Doki szerint ez már 30-50 év közötti időtartamra tehető, hogy benne van, és eddig szunnyadt.

Végiggondolva az elmúlt hónapokat egy szó erősödött meg bennünk: felelősség.

Felelősség saját magammal szemben, a testemmel, az életemmel nekem kell rendelkeznem. Nem hagyhatod másra a felelős, előrelátó gondoskodást magadról. Itt nemcsak az anyagiakat értem, hanem mivel a rendszer ami körülvesz minket nem mindenhol alkalmas erre, nekünk kell olyan nyilvántartást vezetnünk ami rávilágít az összefüggésekre.

Általában az orvosi papírokat, zárójelentéseket, leleteket ha nem adja le, mindenki megőrzi otthon.

Mi ennek köszönhetjük, hogy továbbléptünk egy komolyabb kivizsgálás felé.

Annak köszönhetjük, hogy John nem hagyott addig nyugtot nekem, míg meg nem csináltam az excelben a táblázatot és az orvos feketén fehéren látta, hogy az értékek több, mint 10 éve folyamatosan romlanak.

Jogos lehet talán a kérdés, hogy miért ez alapján látja, miért nincs egy olyan rendszere a mi háziorvosunknak ahol pl. a laboreredményeket nem kézzel, őskori módszerekkel kell bevinni a beteg kórlapjára, hanem a labor már olyan formátumban küldeni el neki elektronikus úton, hogy azt importálni lehetne a háziorvosi rendszerbe.

Máshol lehet, hogy ez már működőképes modell, nálunk, Budapest, egyik kerületében még nem!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amihepank.blog.hu/api/trackback/id/tr787609338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása