Újra vízesedik a lábunk. Nem tudjuk mitől, de 21-én úgyis megyünk DOKIhoz, majd tudakozódunk tőle.
A téma az étkezésnél az új ízek keresése, illetve, hogy mivel lehetne a zöldéségeken kívül kiváltani a rizst és a krumplit.
Ismét elővettem a régen, még a gyógyszerszedés korai szakaszán a fehérjemegszorításként alkalmazott glutén, fehérjementes tarhonyát és tésztát:
Kezdetben nagyon furcsa volt az íze, illetve az "íz nélkülisége", de már hozzászoktunk, a csínja a főzésében van, állandóan kevergetni kell 10 percig és így nem alakul ki azonnal az a keményítős trutyi, ami nála a legeléjén jellemezte ezt a köretet, valamint a zöldfűszerek és a zöldségek igencsak javítanak a élményen:)
Ilyen volt például a wokos zöldséges-tarhonyás némi darálthússal fűszerezett egytálétel:
Most vasárnap pedig hajdinát főztem köretnek. Ezt ugyanúgy kell elkészíteni, mint a rizst, és ízre is kellemes.
A hajdina zsírmentes, glutént nem tartalmaz, ellenben sok benne a B1-, B2-, C-, és E-vitamin, gazdag fehérjeforrás, emellett cinket, rezet, mangán, magnéziumot és kalciumot is tartalmaz. Jótékonyan hat a koleszterin-szintre és a vérnyomásra, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztést is támogatja.
Ajánlom mindenkinek aki egészségesebbé szeretné tenni az étkezését!