Életünk a vírussal és a vírus után

MI és a HCV

MI és a HCV

110. nap

2015. október 19. - C.HepaTitis

Újra vízesedik a lábunk. Nem tudjuk mitől, de 21-én úgyis megyünk DOKIhoz, majd tudakozódunk tőle.

A téma az étkezésnél az új ízek keresése, illetve, hogy mivel lehetne a zöldéségeken kívül kiváltani a rizst és a krumplit.

Ismét elővettem a régen, még a gyógyszerszedés korai szakaszán a fehérjemegszorításként alkalmazott glutén, fehérjementes tarhonyát és tésztát:

 

20150122_100127_63189_0x170.jpg

Kezdetben nagyon furcsa volt az íze, illetve az "íz nélkülisége", de már hozzászoktunk, a csínja a főzésében van, állandóan kevergetni kell 10 percig és így nem alakul ki azonnal az a keményítős trutyi, ami nála a legeléjén jellemezte ezt a köretet, valamint a zöldfűszerek és a zöldségek igencsak javítanak a élményen:)

Ilyen volt például a  wokos zöldséges-tarhonyás némi darálthússal fűszerezett egytálétel:

 img_1337.jpg

Most vasárnap pedig  hajdinát főztem köretnek. Ezt ugyanúgy kell elkészíteni, mint a rizst, és ízre is kellemes.hajdina-700x295.jpg

A hajdina zsírmentes, glutént nem tartalmaz, ellenben sok benne a B1-, B2-, C-, és E-vitamin, gazdag fehérjeforrás, emellett cinket, rezet, mangán, magnéziumot és kalciumot is tartalmaz. Jótékonyan hat a koleszterin-szintre és a vérnyomásra, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztést is támogatja.

Ajánlom mindenkinek aki egészségesebbé szeretné tenni az étkezését!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amihepank.blog.hu/api/trackback/id/tr587989775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása