Életünk a vírussal és a vírus után

MI és a HCV

MI és a HCV

2016.03.17.

2016. március 17. - C.HepaTitis

Március idusán is túllépve ígértem a vérvétel eredményét.

A vírusszám ellenőrzés csak március 25-e után lesz meg, tehát az még vakfolt számunkra, de hát az idő gyorsan halad és nemsokára azt is látni fogjuk.

A március 10-i, féléves kontrollnak a vérvételi eredménye a lenti táblázatban látható.

ke_pernyo_foto_2016-03-11_12_35_02.jpg

Mondhatnám azt, hogy a szokásos eredményt tükrözi, lassú javulást minden szinten. A májenzimek tökéletesek, azok az elemek amik túl magas értéket vagy túl alacsony értéket mutatnak a referenciatartományhoz képest szépen lassan közelítenek felé.

DOKI szerint is ez egy igen lassú folyamat, hiszen John sem lesz fiatalabb, és az a sok év amit a "mollyal" küzdött a mája igencsak megtépázta annak szerkezetét.

A rogyásik emlegetett fogyás a legfontosabb, hiszen a máj zsírosodását kell a továbbiakban megakadályozni, hiszen ahogy már írtam a vírus kiírtása csak egy lépés volt, a zsírosodás ugyanolyan veszélyes e nemes szerv számára.

Tegnap vacsira grillezett zöldségek voltak fokhagymával, ami ugyan a refluxnak nem a legjobb, de hát az íze az fenséges. Volt cukkini, padlizsán, salátahagyma, kaliforniai paprika és némi gomba a tányérján.

img_8071.JPG

A mozgásra meg már igencsak felkészültünk, igaz még el nem indultunk, de a hozzávaló valamennyi felszerelés megvan. Van már nordic walking botunk is. Nem is gondoltam, hogy ennek a sporteszköznek ilyen irodalma van, a helyes bot méret kiválasztása milyen fontos, sőt a bot anyaga sem elhanyagolható.

test.jpg

Tehát most még mindig egy helyben topogunk a mozgást illetően, de mivel már megállíthatatlanul közeleg a tavasz bízom benne, hogy mi is kibújunk az odúnkból és napi szinten kezdünk el mozogni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amihepank.blog.hu/api/trackback/id/tr558488834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása