Életünk a vírussal és a vírus után

MI és a HCV

MI és a HCV

40. nap

2015. augusztus 11. - C.HepaTitis

Hőségriadó meghosszabbítva. Agyam eldobása közelében vagyok. Én nem bírom a meleget most már egyáltalán.

John jól bírja ezt az időt, bár ő mindig bírta a napot, a napozást és úgy összességében a nyarat. Jól érzi magát, nincs látható, érezhető mellékhatás gyógyszereknek, a mindig emlegetett "eltűnt az összes izmom" kivételével. Feje már nem fáj, lába most nem vizesedik és megindult a fogyás is, lassan beköszönünk 100 kg alá.

Jaj és újra ráleltünk Pipára, aki ismét jelentkezett blogjában. Ő már egy gyógyult, pozitív gondolatokkal teli emberke, aki elkezdte a kezelés után újra felépíteni életét, önmagát. A közösségi oldalakon is egyre több az ismerősünk, egyre több esetet, történtet ismerünk meg, gyógyulást, visszaesést, reményeket és vágyakat. Öröm számomra, hogy akikkel kapcsolatban vagyunk optimisták, pozitív gondolkodásúak bíznak az orvosaikban, a gyógyszerekben és van hitük az életben.

Szükség is van erre mind a betegeknek, a vírushordozóknak, akiknek szinte semmi panaszuk, tünetük nincs, mégis ez a fenevad rágja a májukat, ravaszul, sunyin férkőzik a sejtekbe és onnan indít támadást e derék szervünk ellen.

images_2.jpg

Szükség van az optimizmusra, a reményre mindenkinek, betegnek, családtagoknak - főleg nekik, akik magányos pillanataikban szembenéznek félelmeikkel, a legrosszabbal, és szembeszállnak a sárkánnyal.

 

hcv-awareness-logo-dark.png

Külföldön szinte mindenhol sárkánynak nevezik a hepatitis c-t, hogy miért?  Azért mert alszik sok éven át, és egy nap, hirtelen, felébred, és véget ér az életed, legalábbis az addig nyugodtnak hitt életed. A Hepatitis C vírus nagyon régi és nagyon okos ..... nem öl meg gyorsan, mint a régi HIV vírus vagy mint az Ebola vírus. Hepatitis C úgy döntött, hogy megfertőzi a májat. Éveken át megújulni képes, megtartva magát a gazdatestben. És még annyira okos is, hogy ehhez a beteg saját immunrendszerét fordítja ellene.

 

"Amikor azt gondolod, hogy már minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy."

                                                                                                                                                                               Thomas Alva Edison

A bejegyzés trackback címe:

https://amihepank.blog.hu/api/trackback/id/tr497699018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása